levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube
baner
baner
baner

Film TOS-a „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ jedan od najboljih na svetu

Promotivni film Turističke organizacije Srbije (TOS) "Dunav u Srbiji - 588 utisaka" ušao je u izbor najboljih deset turističkih filmova "28. Gran pria Međunarodnog komiteta festivala turističkog filma".

Na dodeli nagrada u Beču, održanoj u petak 27. januara, film o Dunavu predstavljen je kao jedinstvena prezentacija najduže reke u Evropi, koja povezuje zemlje i narode. Nagradu za nominaciju primila je savetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Srbije Nada Knežević koja je ukazala na Dunav kao jedinstvenu turističku destinaciju, koji kroz Srbiju protiče na 588 kilometara.

U 2016. godini „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ ostvario je zapažene uspehe na međunarodnim festivalima turističkog filma širom sveta i to u Kanu, Berlinu,Varšavi, Velikom Trnovu, Iru Fushi (Maldivi), Vila Nova de Gaia (Portugal), Los Anđelesu, Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma “SILAFEST” (dva prestižna priznanja), i na Zagreb TOURFILM Festivalu.

TOS za godišnju glavnu temu promocije turizma naše zemlje u 2016. izdvojila je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje. Film o Dunavu deo je ove promotivne kampanje TOSa i prikazuje lepote ovog evropskog koridora na svom toku kroz Srbiju.

Snimanjem ovog filma kroz kameru su "uhvaćeni" čarobni detalji reke koja spaja 10 zemalja i više od 100 miliona ljudi, prikazuje raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi, i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena "izložbama" prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i turističkim sadržajima. Dunav je svedok vremena, on je stalan i stalno se menja, Dunav je nit koja spaja, poruka je promotivnog filma.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

http://www.serbia.travel