levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

„Belgrade Beer Fest“, Beograd, od 16. do 20. avgusta

Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope i ovog leta će, od 16. do 20. avgusta, na Ušću ugostiti više od pola miliona posetilaca.

Kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova naše zemlje, Belgrade Beer Fest, već petnaest godina ljubiteljima dobre zabave nudi garantovan provod uz aktuelne pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz zemlje, regiona i sveta, a sve to uz besplatan ulaz.
Tako će biti i ove godine, kada će na otvaranju, nastupiti poznati britanski elektro sastav Asian Dub Foundation (ADF).Do sada su objavili 14 albuma, a njihove nastupe odlikuje velika energija, koju će pokazati po prvi put na Ušću pred 100.000 ljudi.Ljubitelje domaćeg zvuka će svakako obradovati koncert legendi srpske rok scene Riblje Čorbe. Bend priprema novi album, pa ih posebno raduje prilika da po četvrti put sviraju na Beer Fest-u.

Za uspeh i razvoj festivala svih ovih godina je izuzetno značajna podrška Grada Beograda, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Turističke organizacije Beograda, koji prepoznaju doprinos festivala pozicioniranju Srbije i Beograda na turističkoj mapi Evrope.

Za 14 godina postojanja 7.7 miliona posetilaca uživalo je u više od 600 muzičkih nastupa, degustaciji preko 330 brendova piva, a među brojnim priznanjima koje je festival dobio, našla se i preporuka uglednog britanskog lista „The Independent“, koji je Belgrade Beer Fest uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi trebalo obavezno posetiti. Belgrade Beer Fest se etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Beograda i Srbije, pa je 2014. godine festival dobio nagradu „Najbolje iz Srbije“ u kategoriji „Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije“.