levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

Kupusijada Mrčajevci - od 16.09. - 18.09.

 „Kupusijada“ je ušla u sve turističke karte Srbije i postala jedna od zapaženih turističkih atrakcija.

„Kupusijada“ ima za cilj da bude upamćena po izuzetno bogatom kulturno-umetničkom programu, gde će se tri dana smenjivati folklorne i pevačke grupe, trubački orkesti, zdravičari, frulaši (preko hiljadu izođača iz raznih krajeva Srbije i inostranstva), kao i brojne estradne zvezde, a sve u cilju očuvanja i negovanja izvornog narodnog stvaralaštva i podsticanja kulturno-umetničkog amaterizma. To je velika smotra srpske tradicije i umetnosti.

U okviru trajanja ove manifestacije sa posebnom pažnjom za sve proizvođače kupusa, a i one koji žele da saznaju nešto više o ovoj kulturi, održavaju se naučno stručni skupovi o novim sortama, tehnologiji proizvodnje, preradi i plasmanu kupusa i proizvoda od kupusa.

Održavanje skupova povereno je Poljoprivrednom fakultetu iz Beograda i čačanskom Agronomskom fakultetu kao i poljoprivrednoj stanici „Ovčar“ Čačak.

Centralni program zbog koga manifestacija „Kupusijada“ okuplja na 1.000 stvaralaca-učesnika-takmičara kao i desetine hiljada posetilaca-znatiželjnika, je takmičenje u pripremanju SVADBARSKOG KUPUSA , glavnog specijaliteta zapadne Srbije.