levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

62. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Najznačajnija i najprestižnija književna manifestacija u jugoistočnoj Evropi,  jedan od najvećih sajmova u Evropi, 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, održaće se od 22. do 29. oktobra na Beogradskom sajmu uz učešće više od 450 domaćih i inostranih izlagača. 

62. Međunarodni beogradski sajam knjiga prostiraće se na više od 30.000 m2 izložbenog prostora, a u halama 1, 1A, 2A, 2C i 4, tradicionalno će učestvovati najznačajniji domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci. Premijerno će biti predstavljena književna izdanja, a svi zainteresovani posetioci moći će da prisustvuju brojnim tribinama, predavanjima i diskusijama o književnosti, izdavaštvu i aktuelnom društvenom trenutku. Kao i svake godine, učesnici manifestacije prisustvovaće obeležavanju značajnih jubileja.

I ovom prilikom poštovaoci književnosti i profesionalci će moći da se na jednom mestu upoznaju sa ovogodišnjom domaćom i  inostranom izdavačkom  produkcijom i  steknu mogućnost da dopune  svoju privatnu kolekciju knjiga i bibliotečke fondove najnovijim naslovima  domaćih i inostranih izdavačkih kuća, ili je obnove uvek aktuelnim klasicima  književnosti.

Pored predstavljanja autora i dela iz zemalja koje su počasni gosti, niz tribinskih i promotivnih programa obuhvata značajne pojave i vrednosti naše književno-kulturne savremenosti i istorije, a u njihovom okviru biće upriličene značajne godišnjice.

Bogat i sadržajan prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača. U okviru pratećeg programa biće predstavljena nova izdanja i organizovani susreti i razgovori pisaca i izdavača sa čitaocima, knjižarima, bibliotekarima i posetiocima iz zemlje i inostranstva. Prateći programi odvijaće se u salama: Ivo Andrić, Borislav Pekić, Vasko Popa, Aleksandar Vučo i na Platou Laze Kostića (Hala 1A).

Pored zemalja počasnih gostiju na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvuju i izdavači iz Angole, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Irana, Japana, Kanade, Kine, Makedonije, Rumunije, Rusije, Turske, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore, Češke, Ujedinjenih Arapskih Emirata. Literatura različitih inostranih izdavača biće predstavljena i na štandovima distributerskih kuća u hali 4.

Ponedeljak i utorak, 23. i 24. oktobar 2017. godine su dani za porodičnu posetu, kada će biti omogućeno da cela porodica sa jednom kupljenom porodičnom ulaznicom poseti manifestaciju.

Radno vreme 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga: 22, 27, 28 i 29.oktobra – od 10 do 21 sat, 23 – 26. oktobar – od 10 do 20 časova.

Pojedinačna ulaznica je 250 dinara, ulaznica za grupne posete je 150 dinara, ulaznica za sve vreme trajanja sajma je 900 dinara. Cena parkinga je 100 dinara (po započetom satu).

Više informacija http://www.sajamknjiga.rs