levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

55. Beogradski sajam nameštaja

Najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja održaće se od 7.do 12.novembra

55. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 55. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije – ponovo će biti mesto susreta proizvođača nameštaja i distributera, inženjera, dizajnera, arhitekata i šire javnosti. Konceptualni pomak koji je napravljen u svim bitnim segmentima, od podizanja kvaliteta dizajna, preko orijentacije ka biznisu, pa do velike promene u komunikaciji za šta je zaslužan dizajn studio Peter Gregson već je prepoznatljiva vrednost Beogradskog sajma nameštaja.

U fokusu ovogodišnjeg Sajma su eminentna imena iz sfere industrije nameštaja, ugledni dizajneri, prestižni proizvođači i kompanije posvećene vrhunskom dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja. Posetioci na jednom mestu mogu da vide najbolja i najsavremenija rešenja u oblasti proizvodnje nameštaja.

Ove godine Sajam učvršćuje svoj internacionalni karakter okupljanjem velikog broja poslovnih ljudi, kupaca, arhitekata, dizajnera i distributera iz regiona i svih krajeva Evrope. Veliki broj renomiranih kompanija koje će se ove godine po prvi put predstaviti, potvrđuju reputaciju Sajma. Među njima su velikani poput švajcarske kompanije VITRA čije je prisustvo potvrda kvaliteta na svakom događaju širom kontinenta, italijanski Mattiazzi i laCividina, kao i francuski Forestier. Zatim su tu španski Mobles 114, litvanski Emko i francuski Petite Friture. Eksluzivnim premijerama pridružuju se i kompanije koje ponovo izlažu – srpski GIR, švajcarski White Oak, bosanski MS&WOOD i hrvatska Prostoria potvrđujući da je Sajam neprikosnoven regionalni centar.

Tokom trajanja Sajma posetioci će imati priliku da pogledaju Izložbu mladih dizajnera koja okuplja mlade i perspektivne autore bacajući svetlo na zvezde u usponu.

Vrhunac manifestacije oličen je u nagradi Zlatni ključ koju internacionalni žiri dodeljuje najuspešnijim izlagačima za 2017. godinu.
Specijalan segment Beogradskog sajma nameštaja čini Design Talks, razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja Sajma i ugostiće veliki broj uglednih govornika iz celog sveta.

Više informacija na http://www.sajamnamestaja.rs