levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

11.Međunarodni Festival nauke

Najveći regionalni Festival nauke tradicionalno će biti održan od 14. do 17. decembra 2017. godine i dalje sa jasnom svrhom – da predstavi, objasni i promoviše nauku na način podjednako blizak i jasan svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Tokom proteklih deset godina srpski Festival nauke narastao je u najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope. Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

Srpski Festival nauke nastao je 2007. godine kao rezultat želje da se ukaže na nauku kao neodvojivi i neodoljivi deo života i da se pruži inspirativan, nov i svež pogled na različite naučne oblasti. Neizostavan deo ove misije od početka je predstavljalo približavanje nauke nenaučnom auditorijumu i izazivanje interesovanja ne samo za bavljenje naukom, već i za njenim razumevanjem u svakodnevici.

Na jedanaestom Festivalu nauke publici će biti predstavljeno preko 550 mladih naučnika na interaktivnim i zanimljivo obrađenim naučnim oblastima, zanimljivi naučno-popularni programi na sceni, brojni gosti iz inostranstva, kao i radionice za najmlađe.

Pedagozi kažu da se najefikasnije uči uviđanjem, pa ćete  kroz edukativno-zabavni program uvideti neodoljivost nauke. Na Festivalu je nauka laka kao igra, lepa kao umetnost, uzbudljiva kao eksperiment i zabavna kao šou.

Više informacija na http://www.festivalnauke.org