levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

Erste Guitar Art - od 16. do 21.marta

Devetnaesto po redu izdanje "Erste Guitar Art" festivala održaće se od 16. do 21. Marta 2018. godine, pod sloganom “BE CONNECTED”.

Festival će i ove godine opravdati status jednog od pet najvećih festivala klasične gitare u svetu, sa preko 100 učesnika iz 25 zemalja sveta. Tokom šest koncertnih večeri i 10 koncerata, publici će se predstaviti atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, fada, bluza, flamenka i saremenog muzičkog stvaralaštva.

Festival počinje koncertom brazilskog dua Assad brothers, koji će se održati u velikoj sali Doma omladine Beograda 16. marta. Sergio i Odair Assad važe za jedan od najboljih dua sveta, a beogradskoj publici se vraćaju nakon 13 godina.

Pored koncerta najveće portugalske dive Dulse Ponteš 20. marta u Sava centru, Dom omladine Beograda biće festivalski centar i ove godine sa četiri večeri i 10 koncerata umetnika kao što su Joaquin Clerch, Puerto Flamenco, Duo Melis, Pacho Flores & Jesus “Pinguino” Gonzales, Duo Mushkalica, Srđan Bulatović i Darko Nikčević, kao i novi projekat festival Belgrad Guitar Day sa velikim besplatnim koncertom američkog bluz trija Michael Hell.

Svečano zatvaranje festivala i ove godine posvećeno je projektu “Gitarske Integracije 2”, koji se održava uz podršku Eu Delegacije u Srbiji i EU Info centra. Projekat okuplja 4 kompozitora koji će pod mentorstvom Dušana Bogdanovića zajedno komponovati novo delo “Evropska Gitarska Svita”.  Kompozitori Aleksandar Sedlar, Nejc Kuhar, Golfam Khayam i Marek Pasieci, premijerno će izvesti novo delo 21. marta, uz nastup World  Guitar Orchestra i Omladinski sinfonsijski orkestar El sistema.

Ulaznice su u prodaji u mreži Eventim.rs i blagajni Doma omladine Beograda. Cene ulaznica za koncert Dulse Ponteš kreću se od 1.490 do 3.290 dinara, dok se ulaznice za koncerte u Domu omladine Beograda kreću od 600 do 1300 dinara.

Više informacija: http://www.gaf.rs