levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

Predstavljen program "Kad porastem biću..."

Nagrađivani obrazovni program .„Kad porastem biću…“ koji se bavi temama omladinskog preduzetništva, karijernog informisanja i savetovanja biće održan ove godine po treći put.

Suština programa jeste osnaživanje mladih da samostalno i promišljeno donose odluke o pokretanju sopstvenog posla, nastavku karijere ili školovanja. Prvi edukativni kamp o društvenom preduzetništvu i karijernom informisanju i savetovanju u Srbiji „Kad porastem biću…“ biće održan u periodu između 9. I 14. avgusta. Biće primljeno 14 motivisanih tinejdžera sa teritorije Južnog Banata, a prijave se mogu dostaviti do 31. maja, popunjavanjem formulara na platformi Connecting-a: http://www.connecting.org.rs/prijavi-se-2/

Kao i prethodnih godina program će biti podržan od strane dve srednje škole: Tehničke škole „23. maj“ i Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“. Direktori ovih škola Nataša Zečević i Nikola Ćurčin, istakli su koliko je karijerno vođenje i savetovanje bitno za mlade ljude, te da „Connecting“ to odlično radi.

Od 7. maja u 3 srednje škole, dve gore pomenute i Ekonomskoj školi „Paja Marganović“, kao i u osnovnoj školi “Isidora Sekulić” u Pančevu biće organizovano tačno 8 inspirativnih radionica na kojima će alumnisti/kinje programa najaviti „Kad porastem biću…“ kamp.

Inače, obrazovni program “Kad porastem biću…“ osvojio je prošle godine drugo mesto na Nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Konkurs za ovo takmičenje raspisao je Euroguidance centar uz podršku Fondacije Tempus. Prijatelji programa 365ADS i Photobooth su se pobrinuli za dobru atmosferu i photobooth avanturu.