levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

16.Belgrade Beer Fest

Kada je 2006. godine, u novogodišnjem izdanju uticajnog britanskog lista "The Independent", među najavama nekoliko desetina najatraktivnijih turističkih događaja na planeti, svoje mesto našao i Belgrade Beer Fest, postalo je jasno da su Beograd i Srbija dobili manifestaciju koja će kvalitetom i masovnošću postati svojevrsni brend prestonice.

Pionirski pokušaj da se promoviše kultura piva, za samo pet izdanja, izrastao je u najmasovniji turistički događaj u Beogradu, sa preko pola miliona posetilaca svake godine. Besplatan ulaz, promocija više stotina najpoznatijih srpskih i stranih brendova piva uz kvalitetan muzički program, zaštitni su znak manifestacije.

Tokom petnaest godina postojanja, publika je mogla da uživa u preko 750 besplatnih muzičkih nastupa. Bendovi kao što su Simple Minds, Rudimental, CeeLo Green, Stereo MC's, Marky Ramones Blitzkrieg i zvezde regiona poput Darka Rundeka, Laibach-a, Hladnog Piva, Partibrejkersa, Dubioze Kolektiv, Orthodox Celts-a, Vlatka Stefanovskog, , Van Gogh-a, Psihomodo Pop-a, Bajage & Instruktora, Riblje Čorbe, Ramba Amadeusa, Prljavog inspektora Blaže i Kljunova, Kud Idijota obeležili su Belgrade Beer Fest kao bitan faktor u kreiranju muzičkog ukusa. Ove godine, po prvi put, festival će imati tri muzičke bine.

Na Beer Fest-u do sada je predstavljeno preko 450 pivskih brendova. Sa velikim izborom različih pivskih stilova, festival predstavlja pravi raj za pivske sladokusce. Posebnu čar manifestaciji daje prisustvo velikog broja predstavnika sve popularnijeg craft pokreta pivarstva. Naravno, zaštitni znak su najveće domaće pivske kompanije, bez čije podrške festival verovatno ne bi imao besplatan ulaz.

Ovogodišnji 16. Belgrade Beer Fest, koji će se održati od 15. do 19. avgusta, po prvi put će imati tri muzičke bine na kojima će se za 5 dana održati 62 koncerta. Kompletan program kao i više informacija možete pronaći na http://www.belgradebeerfest.com