levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

Velikogospojinski dani - Gospojina 2018

Ovogodišnja manifestacija GOSPOJINA u Novom Bečeju održaće se od 23. do 27. avgusta, a kao i svake godine, program i ove prati obilje zanimljivih sadržaja i događaja.

Manifestacija počinje u četvrtak, 23. avgusta, dolaskom Rečne flotile Vojske Srbije, odnosno kasarne „Aleksandar Berić“ iz Novog Sada, koja će tokom trajanja GOSPOJINE imati tzv. otvorene dane za sve posetioce.

Veče prvog dana ovogodišnje GOSPOJINE rezervisano je za otvaranje ULICE ZANATSKOG PIVA gde će posetioci u Novom Bečeju imati priliku da uživaju u najkvalitetnijim domaćim (kraft) pivima.

U petak, 24. avgusta, posetioce GOSPOJINE očekuje bogat programski sadržaj: otvaranje 6. GOSPOJINSKOG POLJO-FESTA, glavne podmanifestacije GOSPOJINE koja je proteklih godina izrasla u jednu od najvećih u okruženju kada je u pitanju ponuda najbolje poljoprivredne mehanizacije i opreme, semenske robe, sredstava za zaštitu biljaka i svega onog što je danas potrebno poljoprivrednim proizvođačima.  Za ljubitelje rukotvorina i unikatnih predmeta, tu je nadaleko poznati ETNO-BAZAR, koji će, takođe, biti otvoren u petak, 24. avgusta. Tradicionalno, ovaj dan je rezervisan za dva takmičenja: u kuvanju riblje čorbe (GOSPOJINSKI KOTLIĆ) i tamburaških bandi. Na kraju dana održaće se koncert Apsolutno romantično.

U subotu, 25. avgusta, posetioce GOSPOJINE pored POLJO-FESTA, ULICE ZANATSKOG PIVA i ETNO-BAZARA, očekuju i PERSU DEČJA ULICA, odnosno čuvena AVLIJA ZABAVLIJA, kao i MOTO SUSRET u organizaciji lokalnog moto-kluba „Road Runners“. Za večernje raspoloženje, u okviru tradicionalnih, besplatnih koncerata, pobrinuće se najpre grupa „Piramis“ iz Mađarske, nakon čega će na binu Nina Badrić i Sergej Ćetković.

U nedelju, 26. avgusta, održaće se defile i takmičenje u okviru 25. REVIJA PARADNIH ZAPREGA. Zvezde završne večeri su Amadeus Bend i Halid Bešlić, čijim se koncertima, uz veliki vatromet, završava GOSPOJINA 2018.

Poslednjeg dana manifestacije, 27. avgusta održaće se svečana Litija.