levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

Roštiljijada u Leskovcu - za sve ljubitelje pravih južnjačkih specijaliteta

Ovogodišnji tradicionalni festival južnjačkih specijaliteta na roštilju, biće otvoren 27. avgusta.

Roštiljijada je manifestacija po kojoj se poznaje Leskovac. Prema broju posetilaca spada u sam vrh turističkih priredbi u Republici. Za sedam dana trajanja manifestaciju poseti oko 500.000. gostiju. Organizator Roštiljijade, Turistička organizacijai Leskovac, iz godine u godinu koncepciju prilagođava evropskim normativima, trudeći se da manifestacija ne izgubi od osnovne zamisli – afirmisanje spremanja kulinarskih specijaliteta sa roštilja. Takođe, vodi se računa da se pratećim sadržajima privuče mlađa populacija.

U tom smislu se iz godine u godinu organizuju atraktivni koncerti, modne revije, karnevali, izbori za mis... do sada je dosta učinjeno da se se podizanjem kvaliteta, organizovanjem karnevala po formuli 'Oktober festa' iz Minhena, medijskim prezentacijama drugim markentiškim aktivnostima Roštiljijada privuče turiste iz inostranstva.

Uz prateće manifestacije koje su atraktivne za publiku, organizatori nastoje da, putem seminara, takmičenja kulinara i učenika, okuglih stolova, predavanja i stručnih simpozijuma, afirmiše proizvodnju roštilj mesa i spravljanje specijaliteta sa roštilja na visok nivo.

Ovogodišnja Roštiljijada održaće se od 27.08. – 02.09. a očekuju vas koncerti Željka Joksimovića, Mire Škorić, Alena Islamovića, Dejana Petrovića i Big Band-a, Zvezda Granda i Dragane MIrković. Više informacija na: https://www.rostiljijada.rs