levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

Istinska viteška bajka u Beogradu

Festival Vitez Fest u Beogradu, 08 i 09.aprila.

VITEZ FEST je multimedijalni viteški spektakl koji se održava na veliki praznik dece – Vrbicu/Cveti na Beogradskoj tvrđavi. Pod sloganom: „KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE!“, oživljava pravu, pravcatu modernu interaktivnu bajku.

Kreirajući jedinstveni doživljaj za decu i turiste, na inovativan i edukativan način povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu Despota Stefana i Kamelot Kralja Artura, viteške turnire i kompjuterske igrice, srednjevekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet.

Etika i estetika, plemenitost i lepota su ključni ciljevi i uzori kojima teži Nj. K. V. Kneginja Linda Karađorđević i svi birani saradnici Kraljevskog Reda Vitezova, vraćajući vascelom svetu, a i našem potomstvu, najbolju sliku viteške Srbije Sv. Despota Stefana Lazarevića, ktitora Beograda i slave Kraljevskog Reda Vitezova.

Na početku 21. veka, Srpski Vitez je brend koji ima snagu i zaleđinu da ponese Srbiju na viši nivo, kao što to čine dvorci na Loari za Francusku, samuraji za Japan. Tako realizacijom i razvijanjem VITEZ FEST-a, Beograd, postaje Grad vitezova, dece i radosti.

Iz godine u godinu, VITEZ FEST napreduje i proširuje se novim programima, sa ciljem da preraste u veliki, međunarodni, kulturno-turistički događaj i brendira Beograd kao Viteški grad, a Srbiju kao Vitešku zemlju.

Više informacija http://www.vitezfest.org