levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

40. Fruškogorski maraton

Start maratona je u subotu, 22. aprila u 9:00 sati, na obroncima Fruške gore, na Popovici, 10 km južno od Novog Sada, odnosno 5 km od Sremske Kamenice. Osim Malog maratona Zapad-zapad i Pripravničkog maratona Zapad-zapad.

Start maratona na stazi Radosti i zadovoljstva je na Popovici u subotu 22. aprila u 8:15 sati. Start je iza centralne bine, kao i svih ranijih godina.

Za ovaj 40. maraton pripremljeno je ukupno 19 staza različite dužine i različitih visinskih razlika, počev od one najkraće od 10,144 kilometara, sa visinskom razlikom od 472 metara pa do one najduže od 133,614 kilometara sa visinskom razlikom od 5.954 metara i sve su one trasirane u brdovitom, šumskom pojasu Fruške gore, koja se nalazi samo na korak od užurbanog i nervoznog grada.

U dane maratona, do Popovice (starta i cilja maratona) i obrnuto, maratonce će prevoziti autobusi GSP-a, a polasci autobusa su organizovani u Novom Sadu ispred Železničke stanice i autobuskih stajališta na početku mosta Slobode i centra Sremske Kamenice. Zbog moguće gužve, krenite na maraton malo ranije. Za decu predškolskog uzrasta i njihove pratioce koji učestvuju na Stazi radosti i zadovoljstva organizovan je poseban prevoz autobusima GSP-a sa polaskom sa Železničke stanice u 7:00 sati, sa stajanjem na stajalištima ispred Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice.

Smeštaj se može organizovati na Popovici u sopstvenim šatorima, kolektivnim šatorima, u planinarskim domovima ili na drugi način, ali uz prethodno potvrđenu pismenu rezervaciju. Povečerje na Popovici u domovima i kampovima je u petak 21.04.2017. u 22:00 sata, kada se gase sva svetla i muzika. Posle 22:00 sata mora zavladati toliko potreban mir i tišina, za dobar san pred napore koji nas sutradan očekuju na maratonu.

Kompletnu proceduru prijavljivanja, obrazac grupne prijave i drugo, možete preuzeti na sajtu Fruškogorskog maratona: http://www.fruskogorski-maraton.com