levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

24.Drinska regata - Spremni za adrenalin?

Sportsko-turistički centar „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta već skoro četvrt veka organizuju Drinsku regatu koja je najveća manifestacija na vodi u ovom delu Evrope. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku preko 100.000 posetilaca.

U 2016. godini Drinska regata je nagrađena sa dva najznačajnija priznanja u turizmu u Srbiji tako da je i zvanično krunisana kao najbolja srpska turistička manifestacija. Od strane Turističke organizacije Srbije Drinskoj regati je na Svetski dan turizma dodeljen Turistički cvet 2016 za najbolju turističku manifestaciju a od strane Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija nagrada „Najbolje iz Srbije 2016“ za najbolju turističku manifestaciju u funkciji promocije Srbije.

Ovogodišnja 24. Drinska regata će se održati od 19. do 23. Jula i pored centralnog dešavanja u vidu spusta od Perućca do Rogačice, donosi i koncerte Zdravka Čolića, Tropico benda, Nevernih Beba i Kerbera. Kompletan program možete pogledati na http://www.regata.rs