levi baner
desni baner
logo_facebook logo_youtube

13.Međunarodni Vrnjački festival

Od 09. do 16. jula u Vrnjačkoj Banji održaće se 13. Međunarodni Vrnjački karneval na kome seočekuje se oko 350.000 domaćih i stranih posetilaca koji će 8 dana uživati u bogatom zabavnom programu.

Vrnjački karneval sada zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Sabor trubača u Guči i Egzit u Novom Sadu, najveća je turistička manifestacija u Srbiji.

Na karnevalu će biti više od 70 različitih dešavanja, a predviđeni su koncerti Željka Bebeka, Seke Aleksić, Halida Bešlića, grupe „Zabranjeno pušenje“, Dragoljuba Đuričića i mnogih drugih. Prvog dana karnevala na glavnoj bini biće održana muzička manifestacija "Jedna pesma, jedna želja" koja će ugostiti mnoga velika imena iz sveta narodne muzike.

Dečija karnevalska povorka je zakazana za sredu, 12.jula , dok je Velika međunarodna povorka na programu u subotu 15. jula. Učesnici će stići iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske i Kipra. Očekuje se i dolazak vatrenih Brazilki iz Rio de Žaneira koje svake godine svojim nastupom naprave pravu karnevalsku atmosferu.

Kompletan program možete naći na: http://www.vrnjackikarneval.rs